Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη Αποφάσισε για το Δημοψήφισμα!

Χθες 17/2/2014 πραγματοποιήθηκε ανοικτή γενική συνέλευση του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων "SOSτε το ΝΕΡΟ", στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών, μεγαλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη φορά και με συμμετοχή βουλευτών, πολλών εκπροσώπων από δήμους, δημοτικά συμβούλια, συλλόγους και φορείς της Πόλης.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε:

1. Να προχωρήσει στην οργάνωση δημοψηφίσματος στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τη μη πώληση της ΕΥΑΘ.

2. Ως ημερομηνία πραγματοποίησης του δημοψηφίσματος προκρίθηκε η πρώτη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή η Κυριακή 18 Μαΐου 2014.

Για την υλοποίηση του δημοψηφίσματος:

(α) Καλούνται οι Δήμοι, τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις τους και να υλοποιήσουν το δημοψήφισμα, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης.

(β) Σε κάθε Δήμο και σε κάθε Δημοτικό διαμέρισμα το Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων "SOSτε το ΝΕΡΟ" θα οργανώσει τοπικές επιτροπές που θα αναλάβουν την υλοποίηση του δημοψηφίσματος, την επικοινωνία με τους πολίτες, καθώς και επιτροπές υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας.

(γ) Σε κάθε Δήμο και σε κάθε Δημοτικό διαμέρισμα το Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων "SOSτε το ΝΕΡΟ" θα οργανώσει μαζί με τις τοπικές συλλογικότητες ή/και θα στηρίξει αντίστοιχες δραστηριότητες ενημέρωσης για την επιχειρούμενη πώληση της ΕΥΑΘ και τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

(δ) Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οι δημοτικές παρατάξεις, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης να συνεργαστούν με το Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων "SOSτε το ΝΕΡΟ" για να ενημερωθούν οι πολίτες, να οργανωθεί και να υλοποιηθεί το δημοψήφισμα.

Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν ενεργά στο Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων "SOSτε το ΝΕΡΟ" και την οργάνωση του δημοψηφίσματος.

 

Για να πάρουμε την τύχη του νερού της πόλης στα χέρια μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου