Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή Συνέλευση-Συζήτηση του "SOSτε το Νερό"

Πέμπτη 26 Ιουνίου, ώρα 19.30, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσ/νίκης
Στις 18 Μαίου οι Πολίτες της Θεσσαλονίκης έγραψαν ιστορία. Η πίστη και η ανάγκη της υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού του νερού και η συνεχής δράση ήταν οι αποφασιστικές κινητήριες δυνάμεις για την οργάνωση και την υλοποίηση του Δημοψηφίσματος.

Οι 218.000 Πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, με ποσοστό πάνω από 98% είπαν συντριπτικά ΟΧΙ στις προθέσεις των κυβερνώντων και αυτών που τους στηρίζουν να πουλήσουν σε πολυεθνικούς ομίλους το Νερό της Θεσσαλονίκης. Είπαν ΟΧΙ στη μετατροπή του Νερού, στοιχείου πρωταρχικού τόσο για τη ζωή όσο και για την κοινωνική και πολιτιστική υπόσταση του ατόμου, σε εμπόρευμα.

Πολίτες της Θεσσαλονίκης,

στις 18 Μαϊου 2014 κερδίσαμε μία σημαντική μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Οι κυβερνώντες εξακολουθούν να κωφεύουν και να αγνοούν την εκφρασμένη – με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο - θέληση των Πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η απάντηση μας σ’ αυτήν την πρόκληση δεν μπορεί παρά να είναι μία και μοναδική: Συνέχιση και εντατικοποίηση των δράσεων για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης και αποχέτευσης – η ΕΥΑΘ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.


Το "SOSτε το Νερό"καλεί όλους του Πολίτες και τους Φορείς (συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών κλπ) που συμμετείχαν, με οποιονδήποτε τρόπο, σ’ αυτόν τον αγώνα αλλά και στην προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του μοναδικού στα ελληνικά χρονικά κινηματικού Δημοψηφίσματος, σε 

Μεγάλη Ανοιχτή Συνέλευση την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσ/νίκης. 

Συμμετέχουμε όλοι, κάνουμε τον απολογισμό μας για τις μέχρι τώρα δράσεις μας, ενημερωνόμαστε για τη διαδικασία αξιοποίησης του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος και για τις νομικές εξελίξεις και συναποφασίζουμε τα επόμενα βήματά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου