Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπηρεσιών χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Θεσσαλονίκης

Νίκη για την Δημοκρατία, Η Suez πρέπει να ακούσει τον λαό της Θεσσαλονίκης!

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν χθες, 18 Μαΐου 2014, ένα αυτό-οργανωμένο δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσής τους. Απέρριψαν κατά κράτος τις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με ποσοστό 98% κατά. Το δημοψήφισμα διοργανώθηκε με την τοπική υποστήριξη των 11 δήμων της μητροπολιτικής περιοχής. Οι δήμαρχοι αψήφησαν τις ύστατες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταπολεμήσουν αυτή τη λαϊκή πρωτοβουλία, που απειλούσε τους εθελοντές με σύλληψη από την αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι μια επιτυχία για τους υπέρμαχους της δημόσιας ύδρευσης!
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν επιτρέπει ούτε ελάχιστο χώρο για αμφιβολίες. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν κοντά στους 220.000 ψηφοφόρους, ανάμεσα σε λίγο παραπάνω από 500.000 πολίτες που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές που λάμβαναν χώρα παράλληλα. Αυτοί οι αριθμοί είναι μια δυνατή απάντηση στις κυβερνητικές απειλές.
Ο Jan Willem Goudriaan, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της EPSU ανέφερε: ‘ Ο λαός μίλησε. Αναμένουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Τρόικα, και τους υποψήφιους αγοραστές όπως την Suez και την ελληνική συνέταιρό της Ελλάκτωρ να ακούσουν. Οι εταιρείες θα πρέπει να ανακαλέσουν τις πρόσφορές τους. Συγχαίρουμε τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους εθελοντές. Είναι μια μεγάλη ημέρα για την τοπική δημοκρατία.’
Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου σε μια δημόσια συνάντηση του τοπικού κινήματος SOSτε το Νερό ενόσω διεξαγόταν η ακρόαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Δικαίωμα στο Νερό’ ( right2water ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου