Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Εκδήλωση-κάλεσμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να ενεργοποιηθούν για το Δημοψήφισμα του Νερού



Πολίτες της Θεσσαλονίκης ενεργοποιηθείτε και ελάτε αύριο Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου. Ιδού και η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης:
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

17-4-2014


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έμπρακτης υποστήριξης που προσφέρει εξ αρχής και όχι όψιμα στον αγώνα ομάδων, συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης για να προστατευθεί το νερό της Θεσσαλονίκης και να παραμείνει δημόσιο αγαθό, ποιοτικό και οικονομικά προσιτό, μετέχει με όλες τις δυνάμεις του στη διενέργεια του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ.
Την αντίληψη της Διοίκησης περί διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος, συμπληρώνει η βαθειά πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα αυτό αποτελεί ένα πρώτο πείραμα στην κατεύθυνση της εδραίωσης διαδικασιών που ενισχύουν τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των πολιτών για τα κοινά.
Σ’ αυτό το διττό πνεύμα, η δημοτική Αρχή διευκόλυνε την προβολή του εγχειρήματος του δημοψηφίσματος παρέχοντας δημοτικούς χώρους για την ανάρτηση μηνυμάτων και για την διεξαγωγή εκδηλώσεων προβολής και προώθησης του σκοπού, συναντώντας εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που προασπίζονται τη δημόσια και δημοτική διαχείριση του νερού και φιλοξενώντας ενημερωτικές δράσεις υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού σε δραστηριότητες του Δήμου.
Πέρα από αυτά, Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμόν 364/31-03-2014 απόφασή του ενέκρινε τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, μετά από πρόταση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο με τη σειρά του είχε αποδεχτεί την απόφαση της συνέλευσης του Συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ!».
Βάσει αυτής της απόφασης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέχει τις υποδομές (χώρο γραφείου και συναντήσεων, γραμμή τηλεφώνου και φαξ, Η/Υ, ηλεκτρονική διεύθυνση, χώρο φιλοξενίας ιστοσελίδας κ.λ.π.) ειδικά για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος, μέχρι και την επομένη της διεξαγωγής του.
Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα είναι «Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ; ΟΧΙ ή ΝΑΙ;».
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στους 11 δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούνται από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν στα εκλογικά τους τμήματα, παράλληλα με τη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Διοίκησης να συνεισφέρει όσο μπορεί στην υπόθεση του δημοψηφίσματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση-κάλεσμα στους πολίτες με στόχο την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων Θεσσαλονικέων και τη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση της διαδικασίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου