Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ υπέρ της Διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος


Επιστολή του Πρύτανη του Α.Π.Θ. με αφορμη την απόφαση του «SOSτε το ΝΕΡΟ» για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος:

Πληροφορήθηκα με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση της πρωτοβουλίας «SOSτε το ΝΕΡΟ» να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 18 Μαΐου για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την αξία του νερού ως θεμελιώδους αγαθού και θα ταχθεί σύσσωμη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Το νερό της ύδρευσης συντηρεί τη ζωή, είναι δημόσιο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα και για αυτό δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Και στη περίπτωση όμως εκείνη ακόμη που η ιδιωτικοποίηση δεν αφορά το ίδιο το νερό αλλά το δίκτυο και τις υποδομές, μια τέτοια πράξη παραχώρησης ενός μονοπωλίου σε έναν ιδιώτη αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Ειδικά στη περίπτωση της ΕΥΑΘ που είναι κερδοφόρα κι έχει αποθεματικό. Είναι κρίμα τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι, που πρωτοστάτησαν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, επιστρέφουν στη δημόσια διαχείριση, η Ελλάδα να επιλέγει την ιδιωτικοποίηση, γυρνώντας δεκαετίες πίσω.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα σταθώ αρωγός στη μεγάλη προσπάθειά σας να παραμείνει η ύδρευση της Θεσσαλονίκης σε δημόσιο χαρακτήρα και θα είμαι στη διάθεσή σας με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης ενόψει του δημοψηφίσματος.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μυλόπουλος
Πρύτανης Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου