Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σχεδόν 20.000 Έλληνες δήλωσαν την αντίθεση τους στην εμπορευματοποίηση του νερού υπογράφοντας το κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών

Σχεδόν 20.000 Έλληνες δήλωσαν την αντίθεση τους στην εμπορευματοποίηση του νερού υπογράφοντας το κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών. Η Ελλάδα γίνεται η 11η χώρα που σπάει το φράγμα του ελάχιστου ορίου υπογραφών.

Έχουμε ξεπεράσει το όριο σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα. Κι άλλες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν. Για αυτό ζητάμε από όλους  να προωθήσουν το κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα!» ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους, στο χώρο εργασίας και σε άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι συναντώνται, καθώς και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Συλλέγοντας περισσότερες υπογραφές, μπορούμε να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να κάνει τις προτάσεις μας ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τώρα είναι που ο αγωνας μας πρέπει να ενταθεί. Ενημερώνουμε φίλους και γνωστούς τί σημαίνει διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης από πολυεθνικές εταιρείες.  Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί του μηνύματος ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες ύδρευσης / αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δικαίωμα που δεν πρέπει να μετατρεπεί από καμία πολυεθνική εταιρεία σε προιόν χρηματιστηριακής συναλλαγής και κερδοσκοπίας. Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών της Ευρ. Πρωτοβουλίας Πολιτών ώστε η φωνή μας να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ!

Η πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 σε μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και διασύνδεσης φορέων και προσώπων που επιφυλάσσονται για το δικαίωμα μιας ιδιωτικής εταιρίας να έχει τον έλεγχο ενός δημόσιου αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων.

Δεν έχει καμία χρηματοδότηση και είναι ένα εγχείρημα εθελοντικό ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων και πολιτικών θέσεων που συναινούν στη δημοκρατική και ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου πόρου.

Δείτε τα πιό πρόσφατα στοιχεία της εκστρατείας για την ενεργητική διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος απόλαυσης ύδρευσης και αποχέτευσης εδώ: http://www.right2water.eu/sites/water/files/Latest%20figures%2018%20June%202013_8.pdf

Για να υποστηρίξετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, πρέπει να είστε πολίτης της ΕΕ (πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ) και σε ηλικία που να σας παρέχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (18 ετών, εκτός από την Αυστρία όπου η ηλικία απόκτησης δικαιώματος ψήφου είναι τα 16 έτη). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και όρους που ισχύουν για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: http://www.right2water.eu/el

Τέλος το  Συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ!» προχωρά στην πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη και την διοργάνωση συναυλίας την Πέμπτη 27/6/2013 για να προωθήσει το ζήτημα του δημοψησίματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με νεώτερες αναρτήσεις θα σας ενημερώσουμε για το θέμα.

Πηγή ecology-salonica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου