Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Δημοψήφισμα για το νερό αποφάσισαν και στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης


Τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, αποφάσισε ο  Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά την τακτική συνεδρίαση του της 13 Μαΐου 2013, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου. »»»

Στο σχετικό ψήφισμα, χαρακτηρίζεται «πολύ σοβαρό ζήτημα» η διαχείριση του νερού το οποίο χαρακτηρίζεται «κοινωνικό αγαθό», γι αυτό και το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

«Σε πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης εγκαταλείφθηκε η λύση της ιδιωτικοποίησης και παρατηρείται επιστροφή στη δημοτική διαχείριση του νερού. Το ζήτημα της ύδρευσης είναι καταφανώς τοπική υπόθεση και ανήκει στο πεδίο αρμοδιότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ βαθμού δηλαδή των Δήμων, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους Νόμους 3463/2006 (ΔΚΚ) και 3852/2010 (Καλλικράτης)», τονίζεται στο ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης καλεί την κυβέρνηση «να προβεί στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπεται από το άρθρο 216  7 του Ν.3463/2006 για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας του τοπικού δημοψηφίσματος, την προκήρυξη, τη διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, την εξαγωγή και δημοσίευση του αποτελέσματος».

Πηγή: salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου